Ergotherapie Kennemerland
Thuis en op school weer meedoen!

Verwijzing en vergoeding

U kunt zowel met verwijzing als zonder verwijzing contact opnemen met Kinderergotherapie Kennemerland. Als u uw kind zonder verwijzing bij ons aanmeldt, krijgt u te maken met een verplichte DTE-screening. Bij vergoeding vindt u informatie over de vergoeding van ergotherapie.

Kinderergotherapie met verwijzing

Wij behandelen op verwijzing van een huisarts of specialist. Bij uw eerste afspraak dient u deze verwijzing samen met uw verzekeringspas en legitimatie mee te nemen.

Kinderergotherapie zonder verwijzing

Door een wetswijziging kan uw kind vanaf 2012 zonder verwijzing van een arts bij de ergotherapeut terecht. Deze mogelijkheid heet DTE: Directe Toegankelijkheid Ergotherapie.

Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar of u van DTE gebruik kunt maken. Sommige zorgverzekeraars stellen een verwijzing nog steeds verplicht. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u zonder verwijzing een afspraak met ons kunt maken.

DTE-screening

Als u uw kind zonder verwijzing bij Ergotherapie Kennemerland aanmeldt, zijn wij verplicht om te beoordelen of uw kind in aanmerking komt voor DTE. Dit gebeurt door middel van een screening tijdens de eerste afspraak. Onderdeel van de DTE-regeling is dat uw huisarts een verslag van deze screening ontvangt. Als u hier bezwaar tegen heeft, kan uw kind helaas geen gebruik maken van de DTE-regeling.

Het is belangrijk dat u bij het maken van de eerste afspraak aan ons meldt dat u geen verwijzing van een arts heeft voor uw kind. Daarnaast dient u het formulier DTE-screening in te vullen voordat u bij onze praktijk komt. U neemt dit ingevulde formulier samen met uw verzekeringspas en legitimatie mee naar de eerste afspraak.

Vergoeding

Ergotherapie wordt 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren vanuit de aanvullende verzekering. Ergotherapie Kennemerland is verplicht een DTE-screening af te nemen als u uw kind zonder verwijzing aanmeldt. Deze duurt 15 minuten en wordt in mindering gebracht op de 10 uur die uw kind vergoed krijgt.

Voor informatie over de vergoeding van ergotherapie vanuit de aanvullende verzekering kunt u de polisvoorwaarden van uw verzekering raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Soms zijn aanvullende vergoedingen mogelijk vanuit het persoonsgebonden budget (pgb) of rugzakje.

Zorgverzekeringen kunt u vergelijken op de website van Independer.

Direct aanmelden. Vragen? Neem contact op.